Podmlađena Srbija u Bili Džin King kupu, bez Danilovićeve i Krunićeve

Autor: Nemanja Janošev
petak 18.10.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Drugačija Srbija.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

 Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dušan Vemić izabrao je danas tim za duel protiv Švajcarske u plej-ofu Bili Džin King kupa.

Na spisku su Lola Radivojević 180. teniserka sveta, Mia Ristić (395), Natalija Senić (425), Anja Stanković (436) i Katarina Jokić (705).

Duel protiv Švajcarske na programu je 15. i 16. novembra u Bilu. 

"Očekujem da ćemo imati četiri dana treninga da se naviknemo na podlogu i uslove, jer će na sve uticati i blaga nadmorska visina od 437 metara. Poređenja radi, Beograd je na 117. Ko se bolje pripremi za tu visinu, ume da napravi razliku. Uvek sam optimista, naravno i sada sam", rekao je Vemić, saopštio je Teniski savez Srbije. 

 Selektor je dodao da je iskusnije teniserke, Olgu Danilović, Aleksandru Krunić i Dejanu Radovanović izostavio iz ekipe zbog umora i povreda.

"Izabrao sam sastav po tome što je Bili Džin King kup specifično takmičenje. Nekome odgovara, a nekome ne. Uvek tu ima i onog dela gde neko mora da juri poene za liste", dodao je on.

Za reprezentaciju će debitovati Natalija Senić i Anja Stanković. 

 "One su mlađe teniserke koje su se najbolje pokazale, doduše na šljaci. Vidi se da su imale dobru sezonu, beležile su i kvalitetne rezultate. Igrale su i dubl, što nama i odgovara i vidim ih, ako budu zaigrale, najviše u igri parova. Kao peta putuje Katarina Jokić, jer sa njom u timu mogu da napravim i promenu na licu mesta. Nadam se da će sve biti zdrave i da neću biti primoran da pravim nove kombinacije u Švajcarskoj", rekao je Vemić.

On je dodao da ima još mladih teniserki koje su posle dobrih rezultata opcija za narednu sezonu i da se nada da će iskusne igračice biti zdrave. 

 "Igranje za reprezentaciju je nezamenjivo iskustvo i ume mnogo da pruži u karijeri. Naša budućnost leži na spoju iskutva i mladosti. I verujem da će ta kombinacija biti jako dobra za srpski tenis", ocenio je Vemić.

Pobednik duela Švajcarske i Srbija igraće u aprilu u kvalifikacijama za Svetsku grupu Bili Džin King kupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke