Porodica Đoković objavila novo saopštenje, hoćete li podržati Novaka?

Autor: Darko Mitrović
petak 07.01.2022.
12:04
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Zakazan je novi skup, upućen poziv građanima.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ovogodišnji Božić najbolji teniser sveta Novak Đoković provodi zatočen u predgrađu Melburna, izolovan od ostatka sveta posle nerazumnih poteza na relaciji organizacija Australijan opena - australijske vlasti.

Kako dani prolaze, Novak dobija sve snažniju podršku sa različitih strana, a kako prenosi ''Telegraf'', danas se ponovo oglasila i njegova porodica, pozivajući građane na novi skup podrške koji je zakazan za 15 časova.

''Poštovani,

Porodica Novaka Đokovića poziva sve verne navijače i one koji podržavaju najboljeg tenisera na svetu u delikatnoj situaciji u kojoj se našao pred prvi Gren Slem turnir u sezoni – Australijan open, da se i danas, na Božić, okupe ispred Skupštine grada u 15 časova.

Najveći hrišćanski praznik je prilika da se još više oseti važnost zajedništva i iz Beograda u svet ode slika ogromne podrške koju najbolji teniser na svetu ima u svojoj zemji.

Srećan Božić!

Porodica Đoković''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Friday, 07.01.2022
16:17

Novak Đoković je živa legenda ne samo tenisa nego sporta u ukupnosti i takav će ostati zauvek, bez obzira da li će ili ne osvajati turnire u budućnosti. Pritom, u mnogo je situacija pokazao da je sjajan mlad čovek. Međutim, ima i pogrešnih postupaka i pogrešnog držanja, što je normalno, jer zaboga, i on je samo - čovek. Iako izuzetan. Pandemija i dalje vlada i države, društva se na različite načine sa njom bore. Australijanci imaju svoj način, trude se da se što manje njihovih ljudi zarazi, donose takve mere i objavljuju ih. Meni to deluje odgovornije nego naš stil da pozovemo sve na žurku u Beograd i da posle toga upetostručimo broj zaraženih. Novak se nije najbolje poneo u toj situaciji. Trebalo je da pokaže više poštovanja prema državi u kojoj je doživeo toliko radosti i uvažavanja. Njegove izjave su mogle biti - lepše, a ovdašnja medijska kampanja protiv Australije (zbog mera kojima čuvaju svoj narod) je mogla da izostane, Ne moramo da širimo krug *Srbomrzaca*, zarad što više klikova na našim medijskim tablama. Prizvali netrpljevost na kraju i - veoma čudno ponašanje. Ali, pre samo 3 dana je učinjeno da izgleda kao da se Novak i cela Srbija podsmevaju Australiji, kao - E, al ih je uradio! Zašto to? Trebalo je samo da otputuje, da ne govori o tome i da igra i da trpi odium koga bi bilo. Nisam siguran da sad ima smisla igrati. No, On najbolje zna. A što se tiče porodice, čemu služi taj skup na Božić? Novak ima podršku i Srba i mnogih drugih i zbog sportskih i zbog ljudskih osobina. Pune su društvene mreže te podrške. Zašto sad ovo, zar nije pristojnije da se uzdržite?