Posle prvog seta krenuo Novakov ''uragan'', nova pobeda za treće kolo Rolan Garosa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 31.05.2023.
23:16
Izvor: Sportske.net

Nole se plasirao u treće kolo Rolan Garosa.

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se večeras u treće kolo Rolan Garosa u Parizu.

On je posle dva sata i 45 minuta borbe savladao mađarskog predstavnika Martona Fučoviča sa 3:0, po setovima 7:6 (7:2), 6:0 i 6:3.

Najveći deo ovog meča igran je u prvom setu koji je trajao čitavih 87 minuta. Mnogo problema igračima pravio je i vetar koji im je često podizao oblake šljake u lice, što je Novaka prilično iritiralo i odražavalo se na njegovu igru.

Pritom je ponovo upućivao ljutite reakcije ka svom boksu i treneru Ivaniševiću, što u poslednje vreme postaje sve primetnije.

Činilo se, ipak, da će Đoković lakše dobiti ovaj set, jer je vodio sa 5:3, ali onda Fučovič uspeva da poravna rezultat i izbori se za ulazak u taj-brejk. Tu je Novak zaigrao znatno bolje, dobio ga sa 7:2, posle čega mu je u nastavku meča bilo mnogo lakše.

Pogotovo u drugom setu u kom Fučovič nije osvojio ni gem, ali ni u trećem nije uspeo da ozbiljnije ugrozi Đokovićev trijumf, iako je pri rezultatu 5:2 uspeo da napravi brejk i produži ovaj meč za još desetak minuta.

Novak će se u trećem kolu sastati sa Alehandrom Davidovič-Fokinom, španskim teniserom koji je ranije danas savladao Francuza Luku Van Aša sa 3:0 u setovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke