Potpuno otvoreni Novak: "Ne dopada mi se stanje srpskog tenisa, licenca se vraća Rumunima"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 19.04.2023.
21:04
Izvor: Sportske.net

Nije Novak imao dobre vesti...

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Novak Đoković je otvoren za medije i načeo je gomilu tema, a jedna od njih jeste i budućnost srpskog tenisa. 

Smatra da se ne radi dovoljno dobro. 

"Srbija nema veliku tradiciju, osim Bobe i Monike nismo imali do zlatne generacije muške i ženske vrhunske tenisere. Zadnjih 20 godina je zlatna era i naša odgovornost je da postavimo dobre platforme za buduće generacije. Moramo da se pozabavimo, jer mi se ne dopada uopšte kako izgleda stanje srpskog tenisa i da se pozabavimo kolektivno", istakao je Novak. 

Što se tiče njegovog mladog protivnika u drugom kolu, Luka Van Aša, smatra da se radi o fenomenalnom igraču. 

"Svaka čast za dobru igru, nije padao u igri, pogotovo set i po je vodio, nije promašivao, a ja sam imao greške koje su rezultovale gutibkom seta. Duplo je sporije od trening terena, nisam dobro udarao, trebalo mi je vremena da nađem ritam. Ovde su najsporiji uslovi na kojima sam igrao. Znam da je bilo kiše i da je to uticalo. Mogli ste da vidite po dužini mečeva ovde, jer je teško napraviti vinere. Moramo mnogo fizički da radimo da osvajamo poene", rekao je on. 

Što se tiče budućnosti turnira, Novak će dati sve od sebe da Srbija i Banja Luka imaju jak turnir u budućnosti, ali ističe da se licenca vraća Rumuniji. 

"Licenca se vraća vlasniku u Rumuniji, a mi ćemo se truditi da nađemo način da Srbija i Banjaluka u budućnosti imaju turnir. Ne zavisi od nas, mi imamo želju, jer 'Serbia open' je zaista bio uspešan, ovo za sada izgleda sjajno, narod je željan tenisa i ima kulturu tenisa. Publika je fenomenalna, dosta prati i zna kako da se ponaša i nadam se da će ocene iz Svetske teniske federacije biti dobre, jer i od toga zavisi. Osnova je napravljena, da se fokusiramo na ovo dosad", rekao je Đoković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke