Poznat Novakov put u Parizu - Miša, "telefonista", repriza finala, pa Siner!

Autor: Mladen Heleta
petak 27.10.2023.
21:05
Izvor: Sportske.net

Alkaraz i Medvedev u drugom delu žreba.

EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković biće slobodan u prvom kolu mastersa u Parizu, dok će u drugom igrati sa pobednikom meča između Miomira Kecmanovića i Tomasa Martina Ečeverija, odlučeno je danas žrebom.

Ako uspešno prebrodi prvu prepreku, protivnik Đokovića u trećem kolu mogao bi da bude Amerikanac Ben Šelton, i to bi bio njihov prvi duel nakon čuvenog "telefoniranja" u polufinalu US opena. U četvrtfinalu Novak bi mogao da ide na Danca Holgera Runea ili Amerikanca Tejlora Frica.

Potencijalni protivnici Đokovića u polufinalu su Italijan Janik Siner i Rus Andrej Rubljov, dok se sa Špancem Karlosom Alkarazom ne može sastati pre finala.

U delu žreba sa Alkarazom su još i Rus Danil Medvedev, Grk Stefanos Cicipas, Norvežanin Kasper Rud i Nemac Aleksandar Zverev.

Novak je u dosadašnjih 16 učešća u prestonici Francuske šest puta bio na šampionskom postolju - 2009, 2013, 2014, 2015, 2019. i 2021. godine.

U prošlogodišnjem finalu, Đoković je poražen od Holgera Runea sa 6:3, 3:6, 5:7, tako da će braniti 600 od mogućih 1000 ATP poena.

Osim Đokovića i Kecmanovića, u glavnom žrebu poslednjeg mastersa u sezoni je i Laslo Đere, a njegov rival u prvom kolu biće Francuz Luk van Aš.

Masters u Parizu na programu je od 30. oktobra do 5. novembra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke