Poznati učesnici "Srpska opena" - Đoković predvodi listu!

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.03.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Turnir u Banjaluci igra se od 17. do 23. aprila.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Izašla je zvanična lista učesnika prvog ATP turnira iz serije 250 u istoriji Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, "Srpska opena" u Banjaluci.

U pitanju je turnir koji se inače igra u Beogradu pod zvaničnim nazivom "Srbija open", ali je privremeno domaćinstvo preseljeno u glavni grad Republike Srpske.

A na turniru koji je na programu od 17. do 23. aprila ove godine, koji će se igrati na šljaci i na kojem će titulu braniti Rus Andrej Rubljov, učestvovaće neke od najvećih teniskih zvezda.

Predvode ih trenutno drugi teniser sveta i osvajač 22 grend slem titule Novak Đoković, branilac trofeja Andrej Rubljov i trostruki grend slem šampion Stan Vavrinka iz Švajcarske.

Pored njih trojice u Banjaluci će igrati: Borna Ćorić, Miomir Kecmanović, Talon Grikspor, Rišar Gaske, Jirži Lehečka, Benžamen Bonzi, Aleks Molčan, Laslo Đere, Gregor Barere, Federiko Korija, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Huan Pablo Variljas, Fabio Fonjini, Aleksej Popirin i Marko Čekinato.

Dva "vajld-karda" dodeljenu su Gaelu Monfisu i Hamadu Međedoviću, dok će treća pozivnica biti dodeljena kasnije.

Na listi "rezervista", ukoliko dođe do otkaza, su Taro Danijel, Ugo Gaston, Fakundo Banjis, Aslan Karacev...

Razlog prelaska u Banjaluku je da bi organizatori turnira u Beogradu mogli da naprave iskorak u infrastrukturi i u budućnosti organizuju turnir iz ATP serije 500.

Do sada su najveći turniri u Bosni i Hercegovini bili sa Čelendžer tura.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke