Pravila su jasna - Nadal ne može na Olimpijske igre

Autor: Sportske Net
subota 23.09.2023.
23:30
Izvor: Sportske.net

Osim ako...

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Rafael Nadal istakao je da mu je velika želja da se pojavi na Olimpijaskim igrama u Parizu 2024. godine, međutim ako gledamo pravila, to neće biti moguće.

Pravila Svetske teniske federacije (ITF) kažu da teniser mora da igra za Dejvis kup reprezentaciju bar jednom tokom dve godine uoči Igara. S obzirom na to da Nadal nije igra za Španiju protekle dve godine, a neće za to ni imati priliku, jer je eliminisana iz Dejvis kupa, njemu je praktično igranje u Parizu zabranjeno. 

Međutim, tako je bilo i sa Federerom pred Tokio, ali mu je Teniski savez Švajcarske dozvolio da nastupi. Federer na kraju nije ni igrao zbog povrede.

O potencijalnom Nadalovom problemu govorio je i Fon Arnem, predsednik TS Nemačke.

"Zašto otežavamo? Rafa razmišlja o igranju u Parizu. Olakšajte im da igraju tamo. Naše odluke moraju da budu razumne. Moramo da promenimo pravila. Ukoliko budem izabran (za predsednika ITF), sigurno bih to uradio. Treba da olakšamo igračima i uklonimo prepreke", rekao je Fon Arnem.

Nadal ima zlato sa Igara u Pekingu 2008. u singlu, kao i najsjajnije odličje u paru sa Markom Lopesom u Riju 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke