Preokret Rubljova za polufinale Finalnog mastersa, Cicipas se "raspao"!

Autor: Lazar Nikolić
petak 18.11.2022.
22:58
Izvor: Sportske.net

Dve duple servis greške Grka prelomile meč.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Ruski teniser Andrej Rubljov savladao je Grka Stefanosa Cicipasa sa 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:2 u trećem kolu "crvene" grupe Finalnog mastersa i izborio plasman u polufinale.

U meču koji je direktno odlučio o poslednjem polufinalisti u Torinu Rubljov je dobio igru živaca i načinio veliki preokret, zauzeo drugo mesto u grupi iza Novaka Đokovića i  zakazao duel sa Kasperom Rudom.

Cicipas je bio bolji u prvom setu, napravio brejk u četvrtom gemu i rutinski stigao do seta protiv nervoznog Rubljova, koji je u nekoliko navrata frustraciju ispoljavao bacanjem reketa.

Smirio se Rus u drugom setu, bolje servirao i to mu je donelo rezultat. Rubljov je prelomio set svojim prvim brejkom u meču, poveo sa 5:3 i ubrzo izjednačio.

U trećem, odlučujućem setu Rubljov stiže do brejka već u trećem gemu za vođstvo od 2:1. Cicipas se održavao u "životu" sve do svog servis gema pri vođstvu Ruboljova od 4:2 kada je vezao dve duple servis greške i poklonio protivniku još jedan brejk kojim je Rus prelomio meč i stigao do pobede i polufinala Finalnog mastersa.

Tako će se u polufinalnim susretima koji su na programu u subotu sastati Andrej Rubljov - Kasper Rud i Novak Đoković - Tejlor Fric.

Prvi će na teren Đoković i Fric od 14 sati, dok će u 21 čas svoj meč igrati Rubljov i Rud.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke