Preporođena Olga Danilović ide dalje na Rolan Garosu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 22.05.2022.
18:28
Izvor: Sportske.net

Posle duge pauze zbog povrede vratila se još jača!

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Sjajan početak za naše predstavnike na Rolan Garosu.

Danas je plasman u drugo kolo izborila mlada srpska teniserka Olga Danilović koja je prethodno bila uspešna u kvalifikacijama, a sada je nastavila da pobeđuje i u glavnom žrebu.

Ona je danas u meču prvog kola savladala mađarsku predstavnicu Dalmu Galfi sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (7:4) i 6:2.

Dva i po sata je trajala njihova borba u koju je Mađarica ušla kao favoritkinja, s obzirom da je 76 mesta bolje plasirana na WTA listi od Danilovićeve.

U prvom setu je tu ulogu uspela da potvrdi, prilično lako je dobila taj deo igre, ali ovo nije uzdrmalo srpsku teniserku koja je u drugom setu pokazala veliku psihološku snagu.

Naime, posle ravnopravne borbe u drugom setu Galfi je napravila brejk za vođstvo od 6:5 i servirala je za pobedu. Ali, Olga uzvraća udarac, dobija naredni gem, uspeva da set uvede u taj-brejk, gde je bila dominantna i dobila ga sa 7:4.

U trećem je viđeno najbolje izdanje Olge Danilović u ovom meču, stekla je dva brejka prednosti za ubedljivih 4:1 i do kraja nije dozvolila preokret.

Naredna rivalka srpske teniserke biće Švajcarkinja Džil Belen Tejhman, 24. na WTA listi koja je u prvom kolu ubedljivo savladala Amerikanku Bernardu Peru sa 6:2, 6:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke