Priznao i Vilander: "Novak Đoković najbolji teniser svih vremena!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 23.08.2024.
20:15
Izvor: Sportske.net

Često ga je kritikovao kroz karijeru.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Ni za bivšeg švedskog tenisera i dugogodišnjeg stručnog konsultanta "Evropsorta" Matsa Vilandera dileme više nema - Novak Đoković je najbolji igrač svih vremena.

Izneo je ovu konstataciju Vilander nakon što je Srbin osvojio olimpijsko zlato, samo nekoliko dana pred US open na kojem će Đoković napasti 25. grend slem titulu.

"Očigledno je da to sve nas koji smo u sportu čini uzbuđenim i srećnim. Sada jasno možemo da kažemo, bilo da je u pitanju muški ili ženski tenis, da je neko ko osvoji 24 grend slema, olimpijsko zlato i Dejvis kup, i neko ko je osvojio najviše turnira serije 1.000 i imao bolji skor sa rivalima u velikoj trojci, najbolji igrač svih vremena", jasan je Vilander.

Bio je Vilander iznenađen Đokovićevim osvajanjem zlata u Parizu, a sada mu predviđa još velikih trofeja u karijeri.

"Iznenađen sam da je uspeo to da iznese pod pritiskom. Ovo su mu bile poslednje Olimpijske igre i uspeo je to da uradi na najmanje omiljenoj podlozi, barem bi tako mnogi rekli, na "Filip Šatrijeu". Ali nije još završio i to sam rekao i na Vimbldonu, osvojiće bar još jedan, dva čak i tri slema", smatra Šveđanin.

Zlato u Parizu trebalo bi da Đokoviću bude dodatni motiv tvrdi Vilander.

"Ovo će mu dati takvu energiju da nastavi da se bori, jer on voli izazov koji mladi igrači postavljaju pred njega. Počinje da okreće navijače na jedan vrlo interesantan i zdrav način, gde ljudi, uključujući i mene, vole da vide kako ga Alkaraz i Siner teraju da pruži najbolje", kaže nekadašnji teniski as.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke