Prostejov - Srbi 3 od 3

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.06.2015.
18:10
Izvor: Sportske.net

Trojica srpskih tenisera odlično su startovala na Čelendžeru u češkom Prostejovu pošto su bez izgubljenih setova ostvarili plasman u osminu finala.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniseri Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere plasirali su se u osminu finala čelendžera u Prostejovu zahvaljujući ubedljivim pobedama na startu takmičenja.

Dušan Lajović je na startu turnira bio bolji od domaćeg takmičara Adama Pavlašeka i slavio rezultatom 2:0 (6:3, 6:3), pa će u osmini finala igrati protiv još jednog Čeha, Jana Herniha.

Filip Krajinović je u prvom kolu savladao Italijana Luku Vanija rezultatom 2:0 (7:6, 6:2) u meču koji je bio rešen već posle taj-brejka u prvom setu. Nakon što je Srbin uspeo da dobije prvi set drugi je predstavljao otaljavanje posla.

U osmini finala Filipa Krajinovića očekuje okršaj sa petim nosiocem Santijagom Hiraldom, trenutno 64. teniserom na svetu.

Laslo Đere je u prvom meču na čelendžeru u Prostejovu za protivnika imao kvalifikanta Henrija Laksonena iz Švajcarske kojeg je savladao rezultatom 2:0 (6:4, 7:5).

Protivnik Lasla Đerea u osmini finala biće bolji iz duela Martina Kližana i Norberta Gombosa.

Čelendžer u Prostejovu igra se za nagradu od 106.500 dolara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke