Protest ispred Skupštine, podrška Novaku na Badnji dan, zakazan novi skup!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.01.2022.
16:27
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Najavljeno - učinjeno.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nedugo pošto se porodica Novaka Đokovića obratila javnosti i između ostalog pročitala njegovu poruku iz Melburna, ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu održan je protest protiv odluke australijskih vlasti koje već drugi dan drže zatočenog najboljeg tenisera sveta, ne dozvoljavajući mu ulazak u zemlju gde je trebalo da učestvuje na Australijan openu i da brani devetu osvojenu titulu.

Nema sumnje da je za Novaka cela situacija još teža jer se sve ovo dešava na najradosniji hrišćanski praznik, na Badnji dan i Božić.

Nekoliko stotina ljudi se danas okupilo na protestu, pružajući podršku Novaku da iz svega ovoga izađe još jači, a novo okupljanje je zakazano na Božić od 15 časova na istom mestu.

Okupljenima se obratio Novakov otac, Srđan Đoković.

''Kucnuo je čas da prestanemo da budemo potlačeni. Ovaj njihov Skot Morison, samo mu ime govori, ne treba trošiti reči na njega... Ali, mi smo ovde, nismo ovde da blatimo bilo koga, već da damo podršku našem Noletu, on je naše srce Srbije, naš ponos i dika, hoće da ga bace na kolena, e ne može! Hteli su i Srbiju da bace na kolena, naš ponosni narod, nikada nikoga nismo napadali, samo smo se branili. I Novak se sada brani. Ponosni Novak, naše srce, naša duša, naša krv...



 Ovo je samo početak agonije, oni hoće da ga drže ne u pritvoru, nego u zatvoru. Do ponedeljka. Zamislite do ponedeljka da drže najboljeg sportistu u zatvoru. Svi smo uz njega, ceo Balkan, bliski Istok, daleki Istok, naša majka Srbija, majka Rusija, Kina, Indija, čitava Afrika...

Svi smo uz našeg Noleta, svakim danom ćemo biti ovde, ne osećamo hladnoću, već pripadnost srpskom narodu. Novak je naše proviđenje, on pokazuje da ništa nije nemoguće kada se stvarno želi. Novak je Srbin, iz ovog grada Beograda. Hvala svima što ste došli'', poručio je Srđan, a prenosi ''Telegraf''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

*

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

*

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

*

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke