PRVI SET - Od 4:1 do 4:6! Olga sjajno počela, ali...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2024.
11:53
Izvor: Sportske.net

Kako zaustaviti ovaj veliki nalet češke teniserke?

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

U meču osmine finala Rolan Garosa, šesta teniserka sveta Marketa Vondroušova vodi protiv naše Olge Danilović sa 1:0 u setovima (prvi set 6:4).

Sam početak prvog gema bio je malo nesiguran za Olgu, napravila je duplu servis-grešku, ali je to nije uzdrmalo. Zaigrala je hrabro, slala je snažne i precizne udarce na protivnički deo terena i utisak je da je takav početak malo iznenadio favorizovanu Čehinju.

Da se Olga ne šali, pokazala je već u drugom gemu, kada je napravila i prvi brejk, a onda ga i potvrdila u narednom gemu na svoj servis, za vođstvo od 3:0.

Bolji početak Olge Danilović nismo mogli ni da zamislimo, ali bilo je očekivano da Vondroušova u nekom trenutku počne da uzvraća. 

Ona je na svoj servis uspela da prekine Olginu seriju, ali naša teniserka je nastavila sa odličnom igrom i povela sa 4:1.

Međutim, tada počinje prva kriza u Olginoj igri, što je za posledicu imalo brejk koji je Vondroušova napravila i smanjila na 4:3 posle loše reakcije naše teniserke na mreži.

U narednom gemu je i linijski sudija malo uzdrmao Olgu jednom pogrešnom odlukom, kada joj nije priznat čist poen, a za to vreme Vondroušova je igrala sa sve više samopouzdanja.

Usledio je još jedan brejk Čehinje koja je došla u situaciju da servira za osvajanje seta.

Iskoristila je tu priliku, pa je od 1:4 u ovom setu došla do 6:4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke