Računica za Novaka - dva gren slema, jedan masters i OI, biće dosta za prvo mesto!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 21.05.2021.
10:48
Izvor: Sportske.net

Novak pomera granice, videćemo dokle može da ide...

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković je promenio plan, što je i normalno za tenisere koji pređu 30 i kusur godina. 

Najbolji svetski teniser sutra puni 34, jasno je da je posvećeniji porodici i da će se usredsrediti na turnire koji su bitniji i da će izbegavati one iz serije 500 i 250. Čak je počeo i masters turnire da preskače, kao što je bio onaj u Madridu. 

Jasno je da su gren slemovi njegova opsesija u ovom trenutku i da će pokušati da ih osvoji što više do kraja svoje karijere, mi mu želimo makar još pet što bi moglo biti dovoljno da ga proglasimo za najboljeg ikad, ako to već nije. 

On je trenutno prvi na ATP listi i najbolji je ikad ako gledamo taj parametar, 321 nedelju je na vrhu, a da bi prešao 350 potrebno je da završi godinu na prvom mestu i da ga niko ne ugrozi do tada. 

Da li je to moguće?

Itekako, sledi Rolan Garos gde je plan da makar stigne do polufinala što bi trebalo da bude dovoljno da zadrži prvo mesto, a onda slede pripreme za Vimbldon gde je svakako cilj osvajanje turnira i novi gren slem u vitrinama, ali i još 2000 bodova. 

Osvajanje US opena do kraja sezone je definitivno još jedan od prioriteta, kao i dobar rezultat na kraju sezone na Završnom turniru. 

Novak je ove sezone osvojio do sada 2920 bodova, sa još dva gren slema bio bi na 6920, uz dobar rezultat na RG i još jedan masters i završni turnir Novak bi mogao da ima preko 9000 bodova, sasvim dovoljno za prvo mesto na kraju sezone. Ne zaboravimo ni Olimpijske igre, osvajanje donosi 750 bodova, Novak će pokušati da stigne do toliko željenog zlata.  

Inače, do sada je u sezoni najviše bodova osvojio Cicipas, 3155.

Realna računica za Novaka?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke