Rafa može i to je sjajno - Vratio se i "razbio" Italijana!

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.04.2024.
18:27
Izvor: Sportske.net

Dobar znak pred Rolan Garos.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Lepe vesti za sve istinske ljubitelje tenise dolaze iz Katalonije.

Španski teniser Rafael Nadal konačno se vratio na teren i u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Barseloni, na stadionu koji nosi njegovo ime, pobedio Italijana Flavija Kobolija sa 2:0. Po setovima je bilo 6:2, 6:3. Susret je trajao sat i 26 minuta.

Rafa je u ovaj meč ušao kao 644. na ATP listi, dok je Koboli 62. teniser planete, ali, naravno, to nije realno i Italijan je bio baš rival po meri za Nadala u ovom trenutku.

Jedan od dvojice najboljih igrača sveta svih vremena je propustio skoro celu prošlu sezonu zbog povrede kuka, da bi se na Tur vratio u Brizbejnu, početkom januara.

Tamo je pobedio Dominika Tima i Džejsona Kublera, da bi potom izgubio od Džordana Tompsona, što mu je bio i poslednji zvanični meč.

Danas se vratio i pokazao da bi mogao da bude pravi za njegov Rolan Garos, koji je osvajao čak 14 puta.

Naredna Nadalova prepreka biće odlični Australijanac Aleks de Minor, 11. igrač sveta, a taj duel zakazan je za sutra od 16 sati.

Inače, danas je u Barseloni viđeno i jedno veliko iznenađenje, pošto je drugi nosilac Andrej Rubljov iz Rusije izgubio od Amerikanca Brendona Nakašime sa 2:0 (6:4, 7:6).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke