Rafa Nadal: "Žao mi je što Novak nije na US openu, ali tenis će postojati i posle njega, mene i Rodžera"

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.08.2022.
23:40
Izvor: Sportske.net

Španac izneo svoje viđenje.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal rekao je da mu je izuzetno žao što Novak Đoković neće učestvovati na predstojećem US openu, ali da se i ranije dešavalo da velike zvezde propuštaju velike turnire.

Đoković je juče ozvaničio da neće igrati u Njujorku ne obrazlažući dalje razloge iako je poznato da je to jer Sjedinjene Američke Države ne dozvoljavaju ulazak u zemlju inostranim državljanima bez vakcine.

Tim povodom, Rafael Nadal je upitan da prokomentariše Novakovo odsustvo, a on je to ponovo iskoristio da priseti javnost kako ni on nije učestvovao na nekolicini turnira u poslednjih nekoliko godina.

"Pa, znali smo da Novak neće igrati na pojedinim mestima ako se pravila ne promene, tako? Znali smo to mesecima unazad. Iz moje lične perspektive, to su veoma tužne vesti. Uvek je sramotno kada najbolji sportisti sveta ne mogu da učestvuju na najboljim takmičenjima zbog povreda ili nekih drugih razloga. U ovom slučaju, nemati jednog od najvećih igrača u istoriji grend slemova je uvek veliki gubitak, zar ne", upitao se Nadal.

Potom je podsetio da ipak u prvom planu mora da bude sam turnir.

"Sport je veći od bilo kog drugog igrača. Ja sam propustio mnogo turnira zbog svojih povreda tokom karijere. Prošle godine nisam bio ovde, pre dve godine takođe... Turnir je funkcionisao i svet je išao svojim tokom. Iako možda to nisu dobre vesti za sve - svet tenisa nastaviće da živi i posle mene, Novaka i Rodžera. Bez sumnje, Novak je jedan od najvećih u istoriji sporta i zaista mi je žao što nije ovde", kazao je Španac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke