"Rafole", poslednji čin - Novak pobedom okončao najveće rivalstvo u istoriji tenisa!

Autor: Mladen Heleta
subota 19.10.2024.
20:11
Izvor: Sportske.net

Stvarno je kraj.

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je treće mesto na skupo plaćenoj egzibiciji u Rijadu, pošto je savladao svog najvećeg rivala Rafaela Nadala sa 2:0.

Po setovima je bilo 6:2 i 7:6, a susret je trajao jedan sat i 31 minut.

Na taj način je stavljena tačka na najveće rivalstvo u istoriji ovog sporta, jer je već poznato da će Nadal završiti karijeru posle Dejvis kupa.

Podsetimo, Srbin je vlasnik 24 grend slem titule, Španac ih ima 22 i jasno je da se radi o dvojici najvećih ikada, uz sav respekt prema Rodžeru Federeru.

Naravno, ovaj meč neće ući u zvaničnu statistiku međusobnih duela, pošto je u pitanju egzibicija. Tako će ostati odnos 31:29 u pobedama u korist Novaka Đokovića. 

Ali nema sumnje da je teniski svet zaslužio večerašnji spektakl na "Six king slam".

Novak je brejkovima u prvom i sedmom gemu prvog seta stigao u laganom ritmu stigao do prednosti od 1:0, dok je u nastavku meča Nadal pružio žestok otpor.

U prvom gemu drugog seta Đoković je stigao do novog brejka, ali je Nadal odgovorio odmah u sledećem gemu. 

Đoković je potom napravio brejk za 5:4, servirao za meč, ali je Španac uzvratio istom merom, uz spašenu meč loptu. Set se na kraju odlučivao u taj-brejku, u kom je Đoković slavio 7:5 i pobedio.

Večeras se u velikom finalu i u borbi za nagradu od 6.000.000 dolara sastaju Karlos Alkaraz i Janik Siner, momci koji su polako, ali sigurno preuzeli status lidera svetskog tenisa od dvojice velikana koji su upravo završili svoj duel.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke