Red mržnje, red ljubavi - Novak u finalu Vimbldona protiv čoveka kojeg nikad nije dobio!

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.07.2022.
19:10
Izvor: Sportske.net

Biće ovo veoma zanimljiv okršaj.

EPA/JOSE MENDEZ
EPA/JOSE MENDEZ

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se posle izgubljenog prvog seta prilično lako dokopao finala Vimbldona preko Kameruna Norija.

Za svoj sedmi trofej u Velikoj Britaniji boriće se protiv živopisnog Nika Kirjosa kojem je Rafael Nadal morao da preda polufinalni meč zbog povrede.

Odnos dvojice finalista Vimbldona je prilično interesantan i kreće se po sistemu "od ljubavi do mržnje i nazad".

Temperamentni Kirjos na početku karijere nije krio oduševljenje tada najboljim teniserom sveta, ali u međuvremenu Australijanac je počeo da ga kritikuje sve češće.

Usledile su teške reči, čak i otvorene uvrede, na koje ni Novak nije ostao imun.

Ipak, sve se promenilo tokom Australijan opena kada je Đokoviću bio zabranjen ulaz u zemlju i pored zakona koji je bio na njegovoj strani.

Tada je Kirjos bio jedan od retkih tenisera koji je otvoreno digao glas protiv takve odluke i podržao Đokovića, nakon čega je odnos između njih dvojice ponovo postao ako ne prijateljski, barem pristojan.

Imaće Đoković i motiv više pošto je Kirjos jedan od retkih rivala protiv kojih ima negativan učinak, dva puta ga je Australijanac dobijao i to oba puta u martu 2017. godine.

Kirjos je prvo slavio u Akapulku sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5), da bi istim rezultatom nepune dve nedelje kasnije pobedio Đokovića na Indijan Velsu (6:4, 7:6).

Kako je Novak najavio nakon meča sa Norijem, biće vatrometa...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke