RG - Kakva drama u drugom polufinalu, Krejčikova morala ''dva puta'' da pobedi za plasman u finale!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.06.2021.
20:51
Izvor: Sportske.net

Tri sata i 18 minuta trajala je ova borba.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Druga finalistkinja ovogodišnjeg Rolan Garosa je češka teniserka Barbora Krejčikova, koja je večeras posle maratonske borbe savladala Grkinju Mariju Sakari sa 2:1, po setovima 7:5, 4:6, 9:7.

Njena rivalka u borbi za titulu biće Ruskinja Anastasija Pavljučenkova koja je ranije danas bila bolja od slovenačke predstavnice Tamare Zidanšek.

Prvi set obeležili su brojni brejkovi na obe strane, Sakari je vodila sa 3:1, Krejčikova je okrenula na 5:3 i potom zadržala tu prednost do kraja seta.

Drugi set je brzo rešen u korist Grkinje koja je povela sa 4:0 i potom nije dozvolila preokret, ali je treći set bio dramatičan, uz dodatne detalje koji su doneli još veće uzbuđenje u ključnim trenucima.

Sakari je kao i u prvom setu uspela da povede sa 3:1, ali Krejčikova je uspela u desetom gemu da vrati brejk, pa je set odluke morao da se igra na razliku, bez taj-brejka.

Krejčikova je najpre pri vođstvu od 7:6 imala tri meč lopte, ali je Sakari uspela da se izvuče. Pri vođstvu 8:7 za Krejčikovu i 40:30 u trećem setu, nova meč lopta za Čehinju, Sakari je izbacila lopticu u aut, ali je glavni sudija sišao na teren da vidi trag. Iako je Čehinja već počela da slavi, sudija je preinačio odluku i pokazao da se poen ponavlja, a nezvanično ''oko sokolovo'' koje je prikazano na ''Eurosportu'' pokazalo je da je bio aut i da je Krejčikova već tada pobedila. Ali, morala je da dobije još nekoliko poena do kraja ovog gema posle čega više ništa nije bilo sporno - 9:7 za plasman u finale.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke