RG - Laslo Đere dobio maraton, Francuz pobesneo: ''Najgorih pet sati u mom životu!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.05.2021.
22:01
Izvor: Sportske.net

Četiri i po sata trajao je ovaj meč!

Beta/Martial Trezzini/Keystone via AP
Beta/Martial Trezzini/Keystone via AP

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se večeras u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je posle četiri i po sata velike borbe savladao francuskog predstavnika Korentana Mutea rezultatom 3:1, po setovima 6:3, 6:7/10:12, 7:6/7:2 i 7:5.

Koliko je ovaj meč bio dramatičan i naporan, pokazuje i reakcija francuskog tenisera koji je pred kraj meča, kada je shvatio da gubi ovaj meč dobacio sudiji da mu je ovo ''najgorih pet sati u životu''.

Po izlasku sa terena pobacao je rekete, jedan nije dobacio tamo gde je želeo, pa ga je potom uzeo i ubacio u tunel ka svlačionici...

Đere je u prvom setu odlično startovao, napravio je odmah dva brejka, što Francuz kasnije nije uspeo da nadoknadi.

Posebno dramatičan bio je drugi set koji je trajao sat i 19 minuta, rešavao se u maratonskom taj-brejku, gde je Mute bio koncentrisaniji i uspeo da stigne do izjednačenja.

Ovo nije uzdrmalo Đerea koji je poveo sa 3:0 početkom trećeg seta, Mute je potom uspeo to da anulira, ali u taj-brejku je naš teniser bio bolji. U četvrtom je sve veća nervoza hvatala Francuza, Đere je uspeo da zadrži maksimalnu koncentraciju koliko je to bilo moguće s obzirom na veliki umor i na kraju stigao do trijkumfa i plasmana u drugo kolo gde će se sastati sa još jednim našim teniserom, Miomirom Kecmanovićem, koji je ranije danas izborio plasman u drugo kolo pobedom nad Britancem Evansom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke