RG - "Maratonka" Hadad Maja u četvrtfinalu!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 05.06.2023.
15:20
Izvor: Sportske.net

Nakon najdužeg meča u 2023. godini.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Brazilska teniserka Beatriz Hadad Maja plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa. Ona je posle pravog "maratona" od tri sata i 51 minuta igre sa 2:1, po setovima (3) 6:7, 6:3, 7:5, savladala Špankinju Saru Soribes Tormo.

Sjajno je započela meč 14. na svetu Hadad Maja, napravila dva brejka i povela sa 5:2. Tada je usledio veliki preokret Soribes Tormo. Uspela je teniserka iz Španije da veže tri naredna gema i izjednači na 5:5. Obe teniserke su u završnici seta još po jednom izgubile gem na svoj servis, te je o pobedniku odlučio taj-brejk u kojem se bolje snašla 132. na planeti Soribes Maja.

Na krilima osvojenog seta Špankinja je napravila dva brejka u nastavku i stigla do vođstva od 3:0 u drugom setu. Činilo se tada da je četvrtfinale na dohvat ruke, ali se onda sve preokrenulo. Ušla je u fantastičnu seriju Brazilka Hadad Maja i sa šest uzastopno osvojenih gemova stigla do seta i izjednačila na 1:1.

Kulminaciju drame videli smo u trećem setu koji je započeo brejkovima na obe strane. U petom gemu odlučujućeg seta Hadad Maja je još jednom oduzela servis protivnici i ubrzo povela sa 4:2.

Imala je Brazilka čak tri meč lopte pri rezultatu 5:3 na servis Soribes Tormo, ali ih nije iskoristila, da bi u narednom gemu Špankinja izjednačila na 5:5. Ipak, nije to ostavilo posledice na Hadad Maju koja je bila dovoljno mentalno jaka da osvoji dva naredna gema i plasira se među osam najboljih u Parizu.

Tamo će joj protivnica biti Tunišanka Ons Žaber koja je ranije danas savladala Amerikanku Bernardu Peru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke