RG - Međedović "bljesnuo" na grend slem debiju, ali ide kući!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 29.05.2023.
17:42
Izvor: Sportske.net

Poraz srpskog tenisera.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Povezane vesti

Srpski teniser Hamad Međedović eliminisan je na startu Rolan Garosa. On je poražen od Ameriknac Makrkosa Đirone sa 3:1, po setovima 6:0, 6:2, 1:6, 6:0, a meč je trajao sat i 55 minuta igre.

Uspeo je mladi srpski teniser da kroz kvalifikacije izbori premijerni nastup na nekom grend slemu, ali dalje nije mogao u Parizu.

Kao da je trema "pojela" Međedovića na startu meča, te je naš teniser prvi set završio bez osvojenog gema protiv iskusnijeg Amerikanca 75. na ATP listi.

Oduzeo je Điron servis 168. igraču sveta Međedoviću i na startu drugog seta, a svoj prvi gem na grend slemovima osvojio je Hamad tek iz jedanesetog pokušaja. Do kraja drugog seta Đirona je napravio još jedan brejk i došao na korak od drugog kola.

Ipak, pokazao je 19-godišnji Međedović sav svoj raskošan talenat u trećem setu koji je odigrao sjajno. Dva puta je srpski igrač oduzeo servis rivalu i ostavio ga na samo jednom gemu.

Činilo se tada da Međedović možda može i do velikog preokreta, alio nas je start četvrtog seta razuverio da je takav podvig moguć. Ponovo je popustila koncentracija mladom igraču, koji je spasio tri uzastopne meč lopte, ali ne i četvrtu u svom prvom servis gemu. Do kraja meča Đironm je još dva puta stigao do brejka i ostavio Međedovića na nuli.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke