RG - Muzetijevo prokletstvo, Cicipas kao Novak, viđena i senzacija

Autor: Nemanja Janošev
sreda 25.05.2022.
09:14
Izvor: Sportske.net

Ponovila se priča.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Grčki teniser Stefanos Cicipas plasirao se kasno sinoć u drugo kolo Rolan Garosa pošto je u pet setova (7:5, 6:4, 2:6, 3:6, 2:6) bio bolji od Italijana Lorenca Muzetija.

Mladi teniser sa "čizme" je imao sve u svojim rukama vodivši 2:0 u setovima, te je igrao meč koji je podsećao na prošlogodišnju četvrtu rundu protiv Novaka Đokovića. Srbin se tada vratio i pobedio u pet setova, a isto je ponovio i Stefanos Cicipas.

Delovalo je da je Stefanos na kolenima, a onda je furioznim izdanjem u trećem, četvrtom i petom setu izborio meč sa Zdenekom Kolarom i potrošio mnogo energije na samom startu turnira.

Takođe, viđena je i jedna senzacija u vidu pobede francuskog veterana Žila Simona (37) nad 18. igračem sveta Pablom Karenjo-Bustom. Simon je slavio sa 3:2 (6:4, 6:4, 4:6, 1:6, 6:4) i tako u stilu najavio penziju koja ga očekuje nakon turnira.

Usput je imao i ogromnu podršku domaće publike kojih isprva nije bilo zbog kiše, a kada su organizatori dozvolili njihov ulazak, oni su sjajnom atmosferom kojoj bi pozavidele fudbalske i košarkaške utakmice nosili iskusnog Simona do druge runde.

On će u narednoj fazi igrati sa Amerikancem Džonsonom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke