Novak još uvek bez izgubljenog seta - Peruanac "počišćen" za četvrtfinale

Autor: Milovan Longinov
nedelja 04.06.2023.
16:44
Izvor: Sportske.net

Rutinski!

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je danas počistio Huana Pabla Variljasa sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2). 

Sigurna Đokovićeva predstava čime je rezervisao okršaj sa Karenom Hačanovom.

Novak je u meč ušao silovito, bez ikakve zadrške, dok je njegov peruanski protivnik delovao dosta nesnađeno u okruženju u kojem se našao. Dva brejka srpskog tenisera, uz siguran servis za sjajnih 4:0.

 Naziralo se kako će ovaj meč ići... Imao je Variljas neke izuzetne udarce kojima je iznenadio i Novaka, pa je čak vratio jedan brejk i to u petom gemu što ga je nakratko vratilo u igru.  Nakon što je potvrdio brejk, umalo je vezao drugi, Đoković se "provukao" i poveo 5:2.  Đoković je do kraja rutinski završio prvi set na svoj servis - 6:3.

Drugi set je bio još veća rutina za Đokovića, jer je odmah uzeo brejk i to iz druge prilike pri rezultatu 15:40. Novak je bio siguran uprkos tome što je Variljas uzeo svoj prvi gem za 3:1. Usledio je novi brejk, čime je bio praktično i kraj drugog seta, Đoković nije dozvolio da ga Peruanac opet iznenadi kao u prvom setu i ovaj je dobio još ubedljivije - 6:2.

Odužio se treći set jer su dvojica tenisera imala nekoliko dugih razmena i gemova, ali dešavanja na pariskoj šljaci se nisu menjala. Novak je dominirao i uverljivo išao ka četvrtfinalu do kojeg je ubrzo i došao.

Treba istaći da Novak nije izgubio nijedan set na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke