RG - Olga dobila potencijalnu protivnicu u osmini finala, Gof i Hadad Maja prošle dalje!

Autor: Lazar Nikolić
subota 03.06.2023.
18:40
Izvor: Sportske.net

Isto je učinila i Šmidlova.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Američka teniserka Bernarda Pera plasirala se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je sa 2:0, po setovima 6:4, 7:6(5) savladala Italijanku Elizabetu Kočareto. Meč je trajao sat i 36 minuta.

Prvi set obilovao je brejkovima, Kočareto je napravila tri, dok je Pera čak četiri puta oduzela servis rivalki i tako povela sa 1:0.

Početni udarac nije puno značio ni u drugom setu, videli smo još po tri brejka na obe strane, da bi o pobedniku odlučio taj-brejk. U njemu se bolje snašla 36. na plaenti Pera i tako izborila plasman među 16 najboljih.

Tamo je čeka pobednica meča između Srpkinje Olge Danilović i Tunišanke Ons Žaber.

U osminu finala se plasirala još jedna Amerikanka Koko Gof nakon što je sa 2:1, po setovima (5)6:7, 6:1, 6:1,savladala mladu Ruskinju Miru Andrejevu rođenu 2007. godine.

Sjajno je odigrala 16-godišnja Ruskinja u prvom setu i slavila u dramatičnom taj-brejku, ali je onda šesta na svetu Gof uzela stvari u svoje ruke.

U naredna dva seta Gof je ostavila rivalku na po jednom gemu, što je bilo dovoljno za plasman u osminu finala.

Tamo će joj protivnica biti Slovakinja Ana Karolina Šmidlova koja je sa 2:0. po setovima 6:1, 6:3, za samo 81 minut bila bolja od Amerikanke Kajl Dej.

Plasman u narednu rundu izborila je i Brazilka Beatriz Hadad Maja, koja je sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 7:5, posle dva časa i 51 minuta igre bila bolja od još jedne Ruskinje Ekatarine Aleksandrove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke