RG - Pavljučenkova u četvrtinalu, vreme je za Novaka!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 04.06.2023.
14:25
Izvor: Sportske.net

Veliki preokret Ruskinje.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Ruska teniserka Anastasija Pavljučenkova plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa. Ona je posle preokreta sa 2:1, po setovima 3:6, 7:6 (3), 6:3, savladala Belgijanku Elis Mertens, nakon tri sata i devet minuta igre na stadionu "Filip Šatrije".

Bolje je započela meč osmine finala 28. na svetu Mertens i povela sa 2:0. Uspela je Pavljučenkova već u narednom gemu da vrati brejk zaostatka, ali je Belgijanka napravila ribrejk, ponovo imala dva gema prednosti (3:1) i na kraju slavila sa 6:3.

Sa tri uzastopna brejka započet je drugi set, a nakon njih je Mertens vodila sa 2:1. Ipak, 333. na svetu Pavljučenkova je u šestom gemu vratila brejk zaostatka i izjednačila na 3:3. Do kraja seta teniserke su sačuvale svoj servis, te je o pobednici odlučio taj-brejk u kojem je Ruskinja slavila sa 7:3, tako izborila treći odlučujući set.

Sjajno ga je započela Pavljučenkova, napravila dva brejka već na startu i povela sa 3:0. Tada je Belgijanka zatražila medicinski tajm-aut, a kada se vratila na teren odmah nadoknadila jedan brejk zaostatka. Ipak, odmah je ribrejkom uzvratila Ruskinja i ubrzo povela sa 5:1. Imala je Pavljučenkova tri meč lopte na servis rivalke, ali ih nije iskoristila. Tada je Mertens dobila novu energiju, oduzela servis rivalki i smanjila na 5:3, ali je onda dozovoila Pavljučenkovoj da dođe do 0:40, iskoristi petu meč loptu i plasira se u četvrtfinale.

Tamo će joj protivnica biti bolja iz duela između njene zemljakinje Eline Anesjan i Čehinje Karoline Muhove.

Naredni meč na terenu "Filip Šatrije" biće duel osmine finala u muškoj konkurenciji u kojem se sastaju naš Novak Đoković i Peruanac Huan Pablo Variljas. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke