RG - Preokret Pegule za četvrtfinale!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 30.05.2022.
18:20
Izvor: Sportske.net

Čeka je najbolja na svetu.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Američka teniserka Džesika Pegula plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon pobede nad Rumunkom Irinom Begu sa 2:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:3. Meč je trajao dva sata i 10 minuta.

Pegula je meč počela loše, izgubila je svoj servis gem već na startu. Begu je držala vođstvo sve do rezultata 4:3, kada je Pegula uspela da napravi brejk i stigne do izjednačenja, ipak, već u narednom gemu Rumunka oduzima servis rivalki i stiže do prvog seta.

Izgubljen prvi set nije poremetio 11. na svetu Pegulu. Amerikanka je napravila prvi brejk u drugom setu i povela sa 3:1. Sjajni servis gemovi doveli su Pegulu na korak do izjednačenja, a drugi brejk u setu potvrdio je njen povratak u meč.

Rumunka Begu, 63. na svetu, imala je tri brejk lopte na početku trećeg, odlučujućeg seta, ali je Pegula uspela da ih sve spasi. To je naplatila u  četvrtom gemu trećeg seta, napravila brejk i povela sa 3:1. Do kraja meča rutinski je sačuvala svoj servis i stigla do četvrtfinala.

Protivnica Džesiki Peduli u četvrtfinalu biće bolja iz meča između, prve na svetu, Poljakinje Ige Švjontek i Kineskinje Ćinven Ženg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke