RG - Rus i Beloruskinja u osmini finala!

Autor: Lazar Nikolić
petak 02.06.2023.
15:45
Izvor: Sportske.net

Favoriti po planu.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. On je sa 3:1, po setovima 6:4, 6:1, 3:6, 7:6(5) savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa. Meč je trajao dva časa i 45 minuta.

Odlično je odigrao 11. igrač sveta Hačanov u prvom setu, iako je Kokinakis prvi stigao do brejka. Uspeo je Rus u nastavku da dva puta oduzme servis rivalu i povede.

U drugom setu favorit nije dozvolio brejk, dok je 108. na svetu Kokinakis dva puta gubio gemove na svoj servis i tako dozovolio Rusu da udvostruči prednost.

Treći set pripao je Kokinakisu kome je bio dovoljan jedan brejk da slavi u njemu.

I četvrti set počeo je odlično za Australijanca koji je već u prvom gemu stigao do brejka. Servirao je Kokinakis za izjednačenje u setovima, ali je Hačanov uspeo da mu oduzme servis i dođe do taj-brejka u kojem je slavio za plasman u osminu finala.

Tamo će mu protivnik biti bolji iz duela između njegovog sundarodnika Andreja Rubljova i Italijana Lorenca Sonega. Taj meč je u toku, a rezultat je 2:2 u setovima. 

U osminu finala Rolan Garosa plasirala se i druga teniserka sveta Beloruskinja Arina Sabalenka. Ona je u trećem kolu bila bolja od Ruskinje Kamile Rakimove sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2, za sat i osam minuta igre.

Protivnica Sabalenki u borbi za četvrtfinale biće bolja iz meča Slon Stivens - Julija Putinceva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke