RG - Senzacija u Parizu, anonimna Ruskinja izbacila olimpijsku pobednicu!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 29.05.2023.
18:20
Izvor: Sportske.net, Beta

Zvezda jhe rođena.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

 Ruska teniserka Elina Avanesjan, 134. igračica sveta, plasirala se danas u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je u Parizu savladala 12. teniserku sveta Belindu Benčić sa 6:3, 2:6, 6:4.

Avanesjan je pobedu nad aktuelnom olimpijskom šampionkom zabeležila za dva sata i 19 minuta.

Ona u sledećem kolu igra protiv domaće teniserke Leoli Žanžan (124. na WTA listi).

Dalje su prošle još dve Ruskinje - Varvara Gračeva (41. na svetu) i Diana Šnajder. Gračeva je pobedila mađarsku igračicu Dalmu Galfi sa 6:4, 2:6, 6:1, i u narednoj rundi igra sa 30. teniserkom sveta Amerikankom Sloun Stivens.

Šnajder je do drugog kola stigla pobedom protiv 81. teniserke sveta Kanađanke Rebeke Marino sa 6:3, 7:5. U drugom kolu se sastaje sa boljom iz meča u kojem igraju Brazilka Beatris Hadad Maja (14. nositeljka) i nemačka igračica Tatjana Marija.

U drugo kolo se plasirala i bivša treća teniserka sveta Ukrajinka Elina Svitolina, koja se nedavno vratila posle porođaja. U prvom kolu ona je pobedila 24. teniserku sveta Italijanku Martinu Trevizan sa 6:2, 6:2.

Svitolina, 192. na svetu, u sledećoj rundi igra sa Australijankom Storm Hanter (204. na WTA listi).

Drugo kolo pariskog grend slema osigurale su i 58. igračica na WTA listi Kazahstanka Julija Putinceva i španska igračica Alena Boljšova-Zadojnov (131.).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke