RG - Sjajni Đere namučio Medvedeva, a nije uzeo ni set! Sledi novi srpsko-ruski dvoboj!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 26.05.2022.
14:55
Izvor: Sportske.net

Utisak je da je pobeda ruskog tenisera ubedljivija u odnosu na ono što se videlo na terenu.

 EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Drugi teniser sveta Danil Medvedev plasirao se danas u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u drugom kolu bio bolji od srpskog predstavnika Lasla Đerea.

Njihov duel je trajao nešto duže od dva i po sata, a Medvedev je na kraju slavio sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 6:3.

Đere je tokom čitavog meča pružao odličan otpor velikom favoritu, bio agresivan, igrao je hrabro, dolazio do brejk prilika, ali ih nije koristio.

U prvom setu Đere je odlično počeo, poveo je sa 2:0, ali je do kraja seta osvojio još samo jedan gem, iako je u tri gema sticao i propuštao brejk-prilike.

Drugi set je protekao u ravnopravnoj borbi, Đere je u osmom gemu mogao do brejka prednosti, nije iskoristio ni tu priliku, što je Medvedev kaznio već u narednom gemu svojim brejkom koji je bio ključan za vođstvo od 2:0 u setovima.

I u trećem setu je Đere odlično igrao, viđeno je par maratonskih gemova, a nažalost, u jednom od njih je Medvedev napravio brejk i tu prednost je uspeo da zadrži do kraja.

A ono što nije uspelo Đereu, pokušaće da uradi Miomir Kecmanović, koji je danas savladao Kazahstanca Bublika sa 3:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:2, 6:1. Naime, upravo će Kecmanović biti naredni rival Danilu Medvedevu.

Kecmanović se mučio sa Bublikom tokom prvog i početkom drugog seta kada je Kazahstanac vodio sa 3:0, ali kako je meč odmicao naš teniser je igrao sve bolje i na kraju je bez većih problema dobio meč. Doduše, Bublik je imao i određenih problema, tražio je i medicinski tajm-aut tokom meča.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke