RG - Strašan meč, Zverev izbacio Alkaraza!

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.05.2022.
20:06
Izvor: Sportske.net

Posle ovog, sledi još veći spektakl, Đoković protiv Nadala.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Prvi polufinalista ovogodišnjeg Rolan Garosa je nemački teniser Aleksander Zverev.

On je danas posle tri sata i 20 minuta velike borbe savladao supertalentovanog Španca Karlosa Alkaraza rezultatom 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (9:7).

Prva dva seta je Zverev dobio na gotovo identičan način. Izvanredno je servirao, bile su veoma retke situacije u kojima bi Alkaraz mogao da osvoji gem na servis nemačkog tenisera koji je, s druge strane, uspeo da po jednim brejkom dobije ova dva seta sa po 6:4.

Izgledalo je da bi ovaj meč u tom smeru mogao da ide i u trećem setu, ali Zverev nije uspevao da napravi presudni brejk. Imao je sjajnu priliku pri rezultatu 4:4 u trećem setu, ali je Alkaraz izdržao pritisak, osvojio taj gem i poveo sa 5:4.

Ovo je mladom Špancu ulilo dodatno samopouzdanje i uz ogromnu podršku sa tribina Alkaraz pravi brejk u sledećem gemu posle čega Zverev nije imao šansu za popravni - brejk za osvajanje trećeg seta, 6:4 za Alkaraza!


Tek tada se rasplamsala prava borba. Alkaraz je bio prilično uzdrman posle prva dva seta, ali kada je osetio šansu za preokret, probudila se ona prepoznatljiva ''zver'' u njemu. Međutim, ni Zverev nije posustajao, bez obzira na izgubljen treći set.

Ponovo je Nemac uspostavio svoj ritam igre, a kada je napravio brejk za vođstvo od 5:4, stigao je nadomak pobede. Ali, Alkaraz uspeva da uzvrati kada je najteže - vraća brejk za izjednačenje na 5:5, a nedugo zatim ovaj set je ušao i u taj-brejk.

Zverev je i tu imao inicijativu, Alkaraz je uglavnom jurio rezultat, ali je prvi stigao do set lopte kada je okrenuo na 6:5 u svoju korist. Ređali su se vineri na obe strane, ali nekako je na kraju ipak do izražaja došlo veće iskustvo Zvereva. Nemac je uspeo da dobije naredna dva poena i stigne do meč-lopte. Prvu nije iskoristio, ali drugu jeste za plasman u polufinale!

A tamo će sačekati boljeg iz večerašnjeg ''finala pre finala'' - našeg Novaka Đokovića ili Rafaela Nadala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke