RG - Zverev uhvatio "poslednji voz" za osminu finala!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 04.06.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Nemac među 16 najboljih u Parizu.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Nemački teniser Aleksander Zverev poslednji je učesnik osmine finala Rolan Garosa. On je sa 3:1, po setovima 3:6, 7:6 (3), 6:1, 7:6 (5) savladao Amerikanca Frensisa Tijafoa, a meč je trajao tri sata i 42 minuta igre.

Do polovine prvog seta nismo videli nijednu brejk loptu, a onda je Tijafo dva puta uzastopno oduzeo servis Zverevu i poveo sa 1:0 u setovima.

Na startu drugog seta Zverev je oduzeo servis Tijafou, ali je Amerikanac ubrzo izjednačio na 2:2, pa je o pobedniku odlučivao taj-brejk. U njemu se mnogo bolje snašao 27. na svetu Zverev i poravnao rezultat.

Maratonskim gemom započeo je treći set, 12. na svetu Tijafo oduzeo je servis Zverevu, ali je nemački teniser ekspresno uzvratio i stigao do izjednačenja. Od tog trenutka Nemac je vezao još pet osvojenih gemova i prekorenuo na 2:1 u setovima.

Dramatičan je bio četvrti set. Tijafo je u petom gemu spasio tri brejk lopte, da bi u osmom stigao do brejka i poveo sa 5:3 i servirao za izjednačenje. Ipak, nije uspeo Amerikanac da odvede meč u peti set. Zverev je vratio brejk, došao do taj-brejka i sa 7:5 slavio u njemu za plasman u osminu finala.

Protivnik Zverevu u njemu biće Bugarin Grigor Dimitrov.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke