Rodžere, ljulja ti se presto! Kako sada izgleda lista Gren Slem šampiona i kako je Nole još više pobegao Rafi na novoj ATP listi?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.06.2019.
18:37
Izvor: Sportske.net

Činilo se da će Federerov rekord ostati nedostižan, ali...

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA
EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Povezane vesti

Rafael Nadal je danas u velikom stilu osvojio svoj 12. trofej na Rolan Garosu, a ukupno 18. na Gren Slem turnirima.

Uz pomenutih 12 u Parizu, Nadal u svojoj kolekciji ima i tri trofeja na US openu, dva na Vimbldonu i jedan na Australijan openu.

Od danas, 33-godišnji Nadal ima samo dva Gren Slem trofeja manje od vodećeg Federera, koji je i dalje na vrhu sa 20 pehara na najvećim turnirima.

Švajcarac je najdominantniji bio na Vimbldonu (8 trofeja), a na Australijan openu ima 6, na US openu 5 i na Rolan Garosu 1 trofej.

Naš Novak Đoković je i dalje treći sa 15 Gren Slem trofeja (7 AO, 4 Vimbldona, 3 USO i 1 RG), ali od danas mu drugoplasirani Nadal beži za tri Gren Slem trofeja, pa bi u najboljem slučaju mogao da ga stigne početkom naredne sezone u Melburnu.

Kada je u pitanju nova ATP lista, Đoković ostaje na prvom mestu i još je i uvećao prednost u odnosu na Nadala. Jer, Španac je morao da brani prošlogodišnju titulu, a Đoković je sa ovogodišnjeg Rolan Garosa izašao u plusu za još 360 poena, što mu je doneo plasman u polufinale.

Prema tome, sutra će Novak na ATP listi imati 12715 poena, a Nadal na drugom mestu ostaje na 7945. Finalista Dominik Tim ostaje na 4. mestu, ni on kao i Nadal ne dobija ništa na ATP listi, jer je odbranio prošlogodišnje poene.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Monday, 10.06.2019
10:28

Djokovic brani nenormalan broj bodova od Wimbldona pa na dalje..
Ali Atp lista je najmanje bitna.
Nekoliko puta u Noletovoj karijeri smo pomislili da je gotov..pa nas je uverio u suprotno.
Posle AO nema bas sjajnu sezonu,ali Wimbldon je prilika da je okrene.
Ne sumnjam uopste da je jedino sto ga zaista interesuje Grend Slemovi.

avatar
biTan
Sunday, 09.06.2019
22:48

I Nadal i Djokovic ce stici Federera po GS, sa tim sto mislim kako ce Rafa ostati na tih 20, Novak ce da osvoji Wibldon i US open,siguran sam,tvda podloga i trava su njegovo polje.. kada je prosle godine sa nekih 70% uspeo da dobije Nadala koji je bio u top formi,ove ce lakse da izadje na kraj.. na kraju godine Federer 20,Nadal 18,Novak 17..

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 09.06.2019
19:54

Nadal ce se bar izjednaciti, to je sigurno jer ce uzimati Garos jos bar dve godine. Novaku sve zavisi od sledeca dva slema. Ukoliko uzme oba, nema sumnje da ce prestici Rodzera.

avatar
Mani2
Monday, 10.06.2019
09:05

Da, zadnji voz.