Rolan Garos danas dobija tek petog različitog šampiona za 20 godina - Alkaraz ili Zverev?

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.06.2024.
12:30
Izvor: Sportske.net

Alkaraz igra za treću, a Zverev za prvu GS titulu.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Za titulu šampiona Rolan Garosa, danas od 14.30 sati, boriće se Karlos Alkaraz i Aleksander Zverev. 

Španac je u polufinalu bio bolji od Janika Sinera sa 3:2, dok je Nemac pobedio Kaspera Ruda sa 3:1.

Verovali ili ne, Rolan Garos će danas dobiti tek petog različitog šampiona još od davne 2005. godine. Nadal je od tada slavio 14 puta, Đoković je bio najbolji tri puta, a Federer i Vavrinka po jednom.

Prema mnogim procenama, Alkaraz je ozbiljan favorit, kako zbog trenutnog plasmana na ATP listi, tako i zbog činjenice da je već dva puta u karijeri osvajao grend slem turnire, iako ima tek 21 godinu (US open 2022. i Vimbldon 2023. godine).

"Saša igra sjajan tenis na šljaci. Snažan servis, udarci. Biće to zanimljivo finale", rekao je Alkaraz.

Sa druge strane, Zverev će se boriti za svoju prvu gren slem titulu u tek drugom finalu na najvećim turnirima. Do sada je samo jednom igrao u grend slem finalu, i to 2020. godine na US openu, kada je poražen od Dominika Tima sa 2:3, iako je vodio 2:0 u setovima.

"Biće to težak meč. To je finale grend slema. Čim ste ovde, zaslužujete da budete tu. To važi za obojicu. Mislim da obojicu očekuje teška borba", rekao je Zverev.

Španac i Nemac već su navikli da se sastaju na velikim događajima na Turu,a Alkaraz ni sa jednim rivalom nije toliko puta igrao, tačno devet.

Zverev vodi sa 5-4 u pobedama, pri čemu su poslednjih sedam susreta bili na baš velikim turnirima, mastersima i grend slemovima.

Prethodni je pripao Alkarazu u Indijan Velsu, ali je Zverev bio taj koji je početkom godine slavio na Australijan openu.

Na šljaci je Alkaraz slavio u Madridu 2022, kao i godinu dana kasnije, dok je Zverev pre dve sezone bio bolji baš na Rolan Garosu, posle pet setova u četvrtfinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke