Rolan Garos – Nadalova teritorija, Alkaraz na najvećem ispitu, a Medvedev?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 22.05.2022.
14:50
Izvor: Sportske.net

Rus nema šta da traži, Nadal favorit, Alkaraz preti...

 EPA-EFE/Emilio Naranjo
EPA-EFE/Emilio Naranjo

Povezane vesti

Definitivno favorit broj 1 u Parizu za mnoge teniske stručnjake jeste Rafael Nadal, iako ga je Alkaraz dobio na šljaci ove sezone, jasno je ko je "kralj šljake". I on je bio otpisan pred početak godine, krajem prethodne mu niko nije davao šanse da osvoji 21. gren slem trofej, a on je to učinio već u Australiji kada se niko nije nadao.

Uostalom, trinaest puta je osvojio Rolan Garos, ne smete ga nikada otpisati, ni sada, verovatno ni za pet godina.

Karlos Alkaraz je igrač koji je napravio pravi bum na teniskoj sceni, neko ko je dugo čekan od strane teniske publike, igrač koji će svrgnuti sa trona veliku trojku iako je to na kratko učinio Danil Medvedev ove sezone, ali iz već poznatih razloga, izostanka Novaka sa bitnih turnira sa početka sezone. Uz dužno poštovanje prema Rusu, čini se da je Alkaraz neko ko se više čekao i da ima veći potencijal da stigne do gren slemova od Danila Medvedeva koji u ovom trenutku ima samo US open osvojen prošle sezone. Uostalom, razlika je u godinama ogromna, Medvedev ima 26 godina, Alkaraz samo 19, i tek ih je napunio.

Medvedev se vraća, biće veoma zanimljivo videti ga ne njemu neomiljenoj šljaci, ne predviđa mu se visok plasman, ali bi mogao da bude čak i čvrsto na prvom mestu ATP liste ukoliko, na primer, odbrani svoj rezultat od prošle godine kada je stigao do četvrtfinala, a Novak ne osvoji titulu. Rus je se vratio tenisu u Ženevi gde se nije proslavio jer je poražen već u prvom kolu turnira i jasno je da nema šta da traži kada je Rolan Garos u pitanju, mislimo na trofej, naravno.

Zverev je u solidnoj formi, Cicipas u boljoj od njega, ali njih dvojicu svi stavljaju u senku Rafe, Alkaraza i Novaka jer nisu do sada pokazali da imaju ono što je potrebno da postanu gren slem šampioni. Iz prikrajka bi mogli da priprete Ože-Alijasim ili Rud, ali bi bilo iznenađenje da stignu i do polufinala.

Što se tiče ženskog singla, uvek je bilo manje predvidivo ko će osvojiti turnir, a današnji ženski tenis nam donosi i dosta neizvesnosti. Iga Švjontek je najviše pokazala ove sezone i važi za favoritkinju, dok Barbara Krejčikova koja je prošle sezone osvojila turnir i kojoj najviše odgovara ova vrsta šljake, nije među top 3 favorita. 

Igra Simona Halep koja je uvek među najboljima na Rolan Garosu, dva puta je igrala finale, jednom je osvojila turnir 2018. godine, zapravo, ima najbolji procenat pobeda na Otvorenom prvenstvu Francuske od svih gren slem turnira. Paula Badosa je takođe u dobroj formi, ne zaboravimo i Mariju Sakari i Naomi Osaku. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke