Rubljov priča o najboljima i ne spominje Đokovića

Autor: Sportske Net
sreda 01.05.2024.
22:05
Izvor: Sportske.net

Upitna izjava.

EPA-EFE/SANDER KONING
EPA-EFE/SANDER KONING

Povezane vesti

Ruski teniser Andrej Rubljov bio je prilično egzaltiran zbog pobede nad Karlosom Alkarazom u četvrtfinalu mastersa u Madridu. .

"Ne znam, čoveče. Ne znam šta da kažem. Možda je ova nedelja olakšanje, ali sledeće idemo iznova. Tako da je možda bolje ne razmišljati tako. Ako počneš sa ‘Oh, kako je sve dobro‘, tako se desi ono kao sa početka sezone. Onda šest nedelja ništa nisam dobijao. Najbolje je ne razmišljati. Nije dobro, nije ni loše. To je samo momenat. Desi se svakome, svaki igrač ima svoj trenutak. Najvažnije je nastaviti sa radom i napredovati i setiti se da jedna nedelja može sve da promeni" nije krio uzbuđenje Rubljov.

Međutim, zanimljiva je bila njegova izjava na pitanje koji trijumf nad nekim od najboljih svetskih igrača mu je najdraži. Rus nije spomenuo Novaka Đokovića. 

"Zavisi od momenta i godina koje sam imao. Mislim da su one koje najviše ostaju u sećanju protiv Rafe ili Rodžera. Možda pre Rodžer, jer je bila jedna od prvih. Nisam je očekivao. Zaboravio sam i da se prijavim na taj turnir, prijavio sam se za kvalifikacije samo da bih video da li ću ući uopšte. Svi su mi govorili da nema šanse jer je u pitanju izuzetno jak turnir. Bio sam jedan od poslednjih koji su ušli. Sa jednim reketom sam prošao kvalifikacije. Bio je polupolomljen. Pobedio sam Vavrinku i Rodžera i stigao do četvrtfinala iz kvalifikacija. Bilo je kao nešto iz bajke", istakao je Rubljov.

Premda je bilo pre dve godine, nije se setio pobede nad Novak Đokovićem u finalu Srbija opena, ili možda ne misli da je Novak u konkurenicji sa Nadalom i Federerom. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke