Rubljov prvo priznao da je pozitivan ušao u Melburn, a sad...?

Autor: Darko Mitrović
subota 22.01.2022.
11:06
Izvor: Sportske.net

Da li vam je sada nešto jasnije?

Beta/Daniel Bockwoldt/dpa via AP
Beta/Daniel Bockwoldt/dpa via AP

Povezane vesti

Brojne kontradiktorne informacije stizale su iz Australije prethodnih nedelja, kada je u pitanju borba protiv širenja koronavirusa na Australijan openu.

Tako smo na delu videli pravu torturu prema nevakcinisanom Novaku Đokoviću, negativnom na koronavirus, koji je na kraju u deportovan iz zemlje, da bismo kasnije od pojedinih tenisera poput Aleksandra Zvereva čuli da ih tokom turnira čak i ne testiraju i da postoji mogućnost da pojedini teniseri igraju i zaraženi.

I Rus Andrej Rubljov je uzburkao javnost izjavom da je bio pozitivan na koronavirus po ulaku u Australiju, ali sada je tu priču promenio pošto je njegova prethodna izjava privukla ''previše pažnje''.


"Prvi pozitivan test sam dobio nekoliko dana pre zvanične izjave na društvenim mrežama, koju sam dao jer poštujem publiku i navijače, mislim da bi trebalo da znaju zašto nisam bio na ATP kupu.

Odmah sam se izolovao. Pravila u Španiji su vrlo jednostavna - karantin je 10 dana. Sve to vreme nisam izlazio iz kuće. Počeo sam da treniram nekoliko dana pre mog leta za Australiju. Tim i ja smo odleteli u Melburn, poštujući sve protokole.

Karantin je završen, vakcinacije su obavljene. Odmah smo prošli antigenski test. Rezultat je bio negativan, tako da sam mogao slobodno da se krećem. Inače, pre Australije, do kraja karantina, svi moji antigenski testovi su takođe bili negativni.

A pre leta za Melburn, testovi su takođe bili negativni. Nivo Ct je bio oko 35. Ovo nije opasno za druge i znači da nisam nosilac bolesti. Uprkos tome, bio sam u karantinu 10 dana.

Sve ovo vreme bio sam u kontaktu sa lekarima, predstavnicima turnira. Nisam prekršio nijedno pravilo. Nikada ne bih dovodio tuđe živote u opasnost. Ja sam osoba koja je odgovorna za svoje postupke. Žao mi je što objavljena informacija ponekad gubi smisao, a moja prethodna priča je ispala veoma zbunjujuća. Nadam se da je sam sada uspeo da tačno prenesem svoje misli'', poručio je Rubljom u saopštenju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke