Rud ima plan za finale: ''Pokušaću da uživam, da se smejem kad god je moguće''

Autor: Darko Mitrović
petak 09.06.2023.
21:42
Izvor: Sportske.net

Očigledno, želi da pridobije što veću naklonost publike.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Tu naklonost prošle godine nije imao u finalu protiv Rafaela Nadala kada nije uspeo ozbiljnije da ugrozi trijumf slavnog Španca koji se na Rolan Garosu oseća kao kod kuće. Ovoga puta se očekuje drugačija situacija.

Nažalost, Novak nema podršku pariske publike i za očekivati je da će ona i sutra biti na strani njegovog rivala. Uz to, treba napomenuti da je prošle godine za Ruda to bilo tek prvo grend slem finale u karijeri, a protiv Novaka već treće i sada ima ozbiljnog iskustva u ovakvim mečevima, bez obzira na prethodne poraze u finalima protiv Nadala na RG i Alkaraza na US openu.

''Trudio sam se da igram bez nekih osećanja i da odem što je dalje moguće. Bez pritiska i emocija. Večeras sam igrao fenomenalno, na moj način od prvog do poslednjeg udarca i veoma sam srećan što sam ponovo u finalu'', izjavio je Rud posle večerašnjeg ubedljivog trijumfa u polufinalu protiv Zvereva (3:0).

Kakva su mu očekivanja od finala protiv Novaka?

''Ne mogu da kažem da sam razmišljao o finalu. Razmišljao sam o običnim stvarima, uvek provodim dosta lepog vremena ovde u Parizu.

Biće jako teško. Prošle godine Rafa, ove je Novak. To su dva najteža tenisera protiv kojih možete da igrate. Pokušaću da uživam, da se smejem kada je moguće. Znam da će biti teško pobediti ga. Trudiću se da igram svoj najbolji tenis, Novak juri svoju 23, ja prvu titulu i nadam se jednom dobrom meču'', zaključio je Rud.

Đoković i Rud su se do sada četiri puta sastajali. Zanimljivo, dva puta na mastersu u Rimu, 2020. i 2022. godine, kao i dva puta na završnim turnirima u Torinu 2021. i 2022. godine.

Sva četiri meča Novak je dobio, i to bez izgubljenog seta. To nikako ne znači da se Rud treba potceniti. Odličan je igrač, prija mu šljaka i Pariz, a tokom turnira je pokazao da se odlično kreće, da je samouveren, a u finalu protiv Novaka neće imati šta da izgubi.

Zato, Novače, jako od samog početka, kao večeras protiv Alkaraza!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke