Rune o "velikoj trojki": "Ne mogu da se poredim sa njima"

Autor: Filip Rodic
nedelja 02.04.2023.
09:14
Izvor: Sportske.net

Mlada nada svetskog tenisa ima visoke ambicije, ali je svestan koliko je daleko od Đokovića, Nadala i Federera.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Danski teniser Holger Rune je od prvih koraka u profesionalnom tenisu predodređen za velika dela. Uzorak potencijala pokazao je u finalu Pariza, protiv ni manje-ni više nego Novaka Đokovića.

Devetnaestogodišnjak je nedavno naveo da bi Karlos Alkaraz, Janik Siner i on mogli da budu nova "velika trojka" svetskog tenisa, naslednici Đokovića, Nadala i Federera.

Posle brojnih komentara i komparacija trojice najboljih svih vremena i nadolazeće generacije, Rune se oglasio tvitom, pojasnivši da bi kao i svaki sportista hteo najviše rezultate, te da je svestan da ne može da se poredi sa karijerama dugim gotovo 20 godina.

"Pitali su me da li bih voleo da vidim sebe u sledećoj velikoj trojki. Ko ne bi? Sa tim u vezu, mislim da je poređenje smešno. Na turu sam tek dve godine. Nemoguće je uporediti sa rezultatima momaka sa 20 godina na turu. Hajde da sada uživamo u dobrom tenisu", istakao je Rune na društvenim mrežama.

Rune je osmi teniser sveta, osvojio je masters u Parizu i na Grend slemovima najdalje došao do četvrtfinala Rolan Garosa. Mada, njegova karijera je tek počela.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke