Sabalenka preokretom do polufinala Rima!

Autor: Lazar Nikolić
petak 13.05.2022.
14:20
Izvor: Sportske.net

Odličan meč u četvrtfinalu.

EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Povezane vesti

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u polufinale mastersa u Rimu, pošto je pobedila 32. teniserku sveta Amerikanku Amandu Anisimovu sa 4:6, 6:3, 6:2.

Osma teniserka sveta pobedila je za nepuna dva sata.

Prvi set bio je prepun brejkovima. Već u prvom gemu Anisimova je uzela gem na servis protivnice, ali se Sabalenka brzo vratila i izjednačila na 2:2. U naredna dva gema videli smo još po jedan brejk. Igračice su sredinom seta stabilizovale servis, da bi Anisimova u devetom gemu još jednom uspela da napravi brejk i povede u setovima.

Sabalenka je zaigrala bolje u drugom setu i stigla do prvog brejka u četvrtom gemu i tako povela sa 3:1, ali se Amerikanka ekspresno vratila i vezala dva naredna gema za izjednačenje. Osmi gem je bio odlučujući za rasplet drugog seta. Beloruskinja je tada stigla do novog brejka, odlično odservirala u narednom gemu i izjednačila u setovima.

U odlučujućem trećem setu Sabalenka je bila mnogo bolji rival. Već na startu stigla je do brejka, a kasnije još jednom oduzela servis protivnici i povela sa 4:1. Nakon toga više nije bilo povratka za Anisimovu. 

Protivnica Beloruskinji u polufinalu biće pobednica meča između prve igračice sveta Ige Švjontek i Amerikanke Bjanke Andresku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke