Sad je jasno, Novak će u polufinalu morati i protiv publike!

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.07.2022.
20:22
Izvor: Sportske.net

Poznat je Đokovićev rival u polufinalu Vimbldona.

 EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Par sati pošto je posle velikog preokreta savladao Italijana Janika Sinera, Novak Đoković je saznao ko će mu biti protivnik u polufinalu Vimbldona. 

To je deveti nosilac, britanski predstavnik Kameron Nori koji je takođe posle velike borbe savladao iskusnog Belgijanca Davida Gofana sa 3:2, po setovima 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5, a sve je trajalo tri i po sata.

Pobeda britanskog tenisera znači samo jedno - Novak će se u petak u polufinalu suočiti sa najjačim pritiskom sa tribina od početka ovog turnira, ali on je na to, nažalost, odavno navikao, ne samo na Vimbldonu.

Ovo je do sada najveća pobeda Kamerona Norija u karijeri na ovom turniru, verujemo da će na tome bar ovoga puta i ostati, a utisak je da će Gofan imati mnogo razloga za se zapita kako je propustio velike prilike koje je imao u ovom meču.

Dva puta je vodio u setovima, dozvolio je preokret Noriju, a u drugom setu je prokockao brejk prednosti, ujedno i priliku da možda već u tri seta dobije ovaj meč.

Nori je u poslednja dva seta iskoristio veliku podršku sa tribina koja će sigurno biti još veća u polufinalu protiv Novaka Đokovića.

Ali, bez obzira na to, Novak u taj meč ulazi kao aktuelni šampion, sa velikim autoritetom i kao veliki favorit koji ima ogromno iskustvo i u takvim situacijama.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke