Sad je Novak na potezu, Australiji se loše piše!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 10.01.2022.
20:50
Izvor: Sportske.net

Bio bi to šlag na torti velike pobede.

 EPA-EFE/IAN LANGSDON
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Povezane vesti

Novak Đoković je još jednom pokazao kakav je pobednik pošto je u ranim jutarnjim časovima sud odbacio odluku vlasti u Australiji da mu ukine vizu i ne dozovli da učestvuje na Australijan openu.

Đoković je u utorak dobio medicinsko izuzeće, ali peripetija je krenula od srede kada mu na aerodromu u Melburnu zabranjen ulazak u zemlju.

Sud je posle nepunih pet dana mučenja poništio odluku australijske federalne vlasti, a Novak bi osim učešća na omiljenom Grend slemu mogao i da dobije "debelu odštetu" ukoliko odluči da ih tuži za maltretiranje.

Prema pisanju australijskog portala „Fox sports“, neosnovano zatvaranje srpskog tenisera i haos koje je ono izazvalo, bi australijske poreske obveznike moglo da košta oko 500.000 dolara, na osnovu sudskih troškova.

Partner poznate advokatske firme „ Thomson Geer Lawyers“, Džastin Kvil, smatra da bi ovaj slučaj mogao da se dodatno oduži i posle izricanja presude i da će što duže on traje, više i koštati Australiju.

Novak ima sve argumente u rukama, a o tome bi mogao da razmisli, mada mu bi terena i odbrana trofeja u Melburnu svakako trebalo da mu budu prioritet.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke