Sad je poraz još bolniji, Novak bio nadomak preokreta, a da toga nije bio ni svestan?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.09.2021.
16:49
Izvor: Sportske.net

Medvedev sve otkrio novinarima posle meča.

Beta/AP Photo/John Minchillo
Beta/AP Photo/John Minchillo

Povezane vesti

Svi smo i dalje pod utiskom sinoćnjeg finala US opena, u kom je Danil Medvedev uspeo da savlada našeg Novaka Đokovića i onemogući ga da dođe do ''kalendarskog slema'' i rekordne, 21. Gren Slem titule.

Rus je sjajno odigrao čitav turnir, doduše imao je i mnogo sreće u žrebu, a izvanrednu formu potvrdio je i sinoć u finalu koje je dobio u tri seta, tri puta po 6:4.

U trećem setu bio je i najubedljiviji, jer je vodio sa 4:0 uz dva brejka prednosti, zatim je bilo i 5:1, ali kada je trebalo da završi posao, pojavili su se problemi u igri Medvedeva.

Nama je izgledalo kao da se ''uplašio pobede'', pa je duplim greškama dozvolio Novaku da vrati jedan brejk i priđe na 5:4, ali posle meča Rus je otkrio da je imao mnogo veći problem u tim trenucima. Priznao je da ga je stigao umor, da je počeo teže da se kreće i da je meč potrajao samo malo duže, Đoković bi možda uspeo i da stvari potpuno okrene u svoju korist.

Ali, uoči poslednjeg gema, publika je uspela toliko da svojom podrškom dirne našeg tenisera, da je on zaplakao na stolici i potom u suzama izašao da odigra poslednji gem. Jasno je, to je poremetilo koncentraciju Đokoviću koja mu je baš tada bila najpotrebnija, imajući u vidu ovo što je Medvedev otkrio posle meča.

''Posle 5:3 i na 5:4, gotovo da nisam mogao da hodam. Ako pogledate snimak, kada sam išao po peškir, moje noge su se jedva pomerale. Nisam želeo da Novak to vidi, jer ako bi on to osetio, ne bi bilo dobro. Na 40:15, na dve meč lopte, išao sam na as, usledila je velika dupla greška, onda sam ponovo pokušao da pogodim prvi servis, uspeo sam i veoma sam srećan'', rekao je Medvedev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke