Sad je sve jasno, Novak je žrtva, poznato šta je "medicinsko izuzeće"!

Autor: Boris Jovanović
subota 08.01.2022.
09:21
Izvor: Sportske.net

Novak Đoković ima uredna dokumenta, sve ostalo je prepucavanje...

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Više nema nikakvih dilema, Novak Đoković je imao pravo da uđe u Australiju.

Naime, kako su objavili engleski mediji, on je bio pozitivan na koronu pre dve nedelje, tačnije 14 dana pre nego što je otputovao. Prvi pozitivan test imao je 16. decembra, i prema pravimila, medicinsko izuzeće je dobio jer je preležao bolest.

Dobio je 30. decembra pismo i potvrdu od glavnog čoveka medicinskog tima da može da doputuje i sertifikat o medicinskog izuzeću, On je dostavio dokumenta, da je nedavno preležao bolest. 

Prošle se dve nedelje izolacije, pa je kao i ostalim igračima koji su bili u sličnoj situaciju Teniski Savez Australije dozvolio da se bez vakcine takmiče jer su preležali koronu. 

Šta se dalje desilo?

Stupile su na scenu vlasti koje su jednostavno prenebregnule odluku saveza i ne priznaju "medicinsko izuzeće". Sada je jasno da je Novak Đoković žrtva sukoba unutar Australije, političke borbe i različitih pogleda na čitavu stvar od sportskog saveza sa jedne i političara sa druge strane. 

Pol MekNami bivši direktor Australina Opena kaže da ga je sramota zbog svega što se dešava Đokoviću, a čitav fijasko je skrenuo pažnju na sudbinu imigranata koji su zatočeni desetak godina u hotelu u kome se nalazi Đoković. Oni mogu da odu iz zemlje u koju ne mogu da uđu, to i jeste cilj Australije da ih prinudi da se vrate odakle su došli. 

Da se vratimo Novaku, u čitavoj situaciji je potpuno nevin, ako se gleda zakon i poziv koji ima, ne želimo jasno da ulazimo u to da li je trebalo da se vakciniše, što je podelilo javnost, iako u ovom konkretnom slučaju ne utiče na odluku Australije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke