San se nastavlja, Đoković statistiku ostavlja psihologu

Autor: Aleksandar Golubović
petak 09.07.2021.
20:40
Izvor: Sportske.net

Đoković pohvalio Šapovalova.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je pohod ka 20. Grend slem tituli pobedom nad Denisom Šapovalovom 3:0, a nakon meča izjavio je da mu se san nastavlja na omiljenom turniru, stigavši da pohvali današnjeg rivala.

"Mislim da rezultat ne odražava sam tok meča. On je servirao za prvi set, bio je bolji igrač i u delu drugog seta. Hteo bih da mu aplaudiram na onom što je uradio danas i na celom turniru. Ovo mu je prvo polufinale, bio je jako emotivan i gledaćemo ga još u završnici u budućnosti", rekao je Đoković.

Zatim se osvrno na veliki uspeh koji je ostvario sedmim plasmanom u finale na Otvorenom prvenstvu Velike Britanije, gde će imati prilike da se izjednači po broju Grend slem titula sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

"Toliko puta sam rekao, ali ponoviću. Na ovom terenu, mom omiljenom turniru, nema povlačenja. San se nastavlja, to je sve što mogu da kažem. Trudim se da izvučem maksimum na svakom meču, odustajanje nikad nije bilo opcija", naveo je Đoković.

Novak je stigao do 30. Grend slem finala.

"Moj psiholog voli da čuje statistiku i da me ohrabruje, naročito u ovoj fazi karijere. Bio sam privilegovan da ispisijem istoriju u sportu koji volim. Moram da budem uravnotežen u datom trenutku i da dobijem svaki naredni meč. Neću da razmišljam od 30. Grend slem finalu", zaključio je Đoković pred uzbuđenom vimbldonskom publikom.

Veliko finale na programu je u nedelju gde će od 15 sati igrati protiv prvog Italijana kojem je to uspelo - sjajnog Matea Beretinija, kojeg je prošlog meseca pobedio u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke