Šangaj - Vavrinka zaustavio Troickog, pobeda Zimonjića

Autor: Beta Beta
sreda 14.10.2015.
15:02
Izvor: Beta

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala Mastersa u Šangaju, pošto je izgubio od četvrtog tenisera sveta Švajcarca Stena Vavrinke sa 0:2 u setovima (6:7, 3:6).

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Troicki, 24. teniser sveta je napravio brejk u četvrtom gemu prvog seta i posle gema osvojenog na svoj servis poveo je sa 4:1. Vavrinka je nakon toga uzvratio i izjednačio na 4:4. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, pa je set odlučen u taj-brejku, koji je Vavrinka dobio sa 7:3.

Vavrinka je dobro igrao u drugom setu, napravio je brejk u drugom gemu i tu prednost je sačuvao do kraja. On je iskoristio treću meč loptu i posle sat i 28 minuta obezbedio plasman u osminu finala.

Vavrinka će u osmini finala igrati protiv 14. nosioca Marina Čilića iz Hrvatske, koji je u dva seta pobedio sunarodnika Bornu Ćorića.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Poljak Marćin Matkovski plasirali su se u četvrtfinale Mastersa u Šangaju pošto su pobedili Australijance Nika Kirjosa i Bernarda Tomića sa 2:1 u setovima (6:7, 6:4, 10:8).

Treći nosioci na turniru Zimonjić i Matkovski igraće u četvrtfinalu protiv južnoafričko-brazilskog dubla Rejvena Klasena i Marsela Mela, koji su postavljeni za šeste nosioce.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke