Šapovalov besneo protiv Nadala: "Vi ste svi korumpirani" - Španac u polufinalu, ide ka rekordu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 25.01.2022.
08:39
Izvor: Sportske.net

Trijumf u pet setova.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale Australijan opena pošto je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 3:2 (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3).

Nakon više od četiri sata borbe, brdo uspona i padova, Rafael Nadal se domogao mesta među najbolja četiri tenisera.

Nije imao lak zadatak iako je sve išlo na njegovu vodenicu u prva dva sata borbe. Tada je Rafa lako osvojio uvodna dva seta, imao sigurnu prednost, ali onda je usledio veliki povratak Denisa Šapovalova. U međuvremenu, krajem prvog seta, dogodio se "incident" kada je Nadal pravio velike pauze između gemova zbog problema sa abdomenom, a sve je začinio sa prekidom između prvog i drugog seta. To je revoltiralo Šapovalova koji je više puta naznačio sudiji da je vreme da upozori Španca, ali Karlos Bernardes to nije učinio na šta mu je Kanađanin rekao da je korumpiran kao i svi...

Šapovalov je uspeo da se vrati u nastavku i sa dva sjajna seta, kao preslikano, revanširao se Rafi i poravnao rezultat. Međutim, bekhend ga nikako nije služio u finišu, Nadal je to umeo da koristi, a Denis svoje šanse, kojih je bilo, nikako nije.

Tako je Nadal uspeo da se plasira u polufinale gde će igrati sa boljim iz duela Beretini - Monfis i pokušaće da dođe do borbe za trofej, što bi bio rekordni 21. grend slem za njega.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke