Šapovalov naišao na stenu, Đoković u finalu Vimbldona

Autor: Aleksandar Golubović
petak 09.07.2021.
20:26
Izvor: Sportske.net

Dominacija.

 EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale Vimbldona pobedom nad Kanađaninom Denisom Šapovalovim rezultatom 7:6 (7:3), 7:5, 7:5.

Đoković je nešto slabije ušao u meč, a Kanađanin je bez obzira na nesigurnost na startu prvi stigao do brejk-lopte zahvaljujući lošem servisu srpskog tenisera. 

Kanađanin je zahvaljujući daleko direktnijoj igri uspeo da dođe do brejka, koji mu je trasirao put do prednosti u prvom setu, koji po njegovu žalost nije uspeo da osvoji.

Malo je falilo da pri vođstvu od 5:3 Šapovalov uzme i novi brejk, ali je Novak krajnjom mukom uspeo da sačuva gem.

Uzbuđenja nije ponestajalo do kraja seta pošto je Novak prvi vođstvu Šapovalova od 5:4 iskoristio brejk-loptu i izjednačio na 5:5, a zatim je meč otišao u taj-brejk.

Srbin je bio daleko sigurniji u taj-brejku i uprkos nekim greškama zasluženo došao do vođstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu Šapovalov je smelo odgovorio i stigao do brejk-lopte u četvrtom gemu, ali je Novak sa dva poena u nizu uspeo da sačuva gem na svoj servis.

Kanađanin je nastavio da muči Novaka na Srbinov servis i ponovo stigao do nove brejk šanse, ali je Đoković uspeo čak dve da spasi. Bio je to prilično uzbudljiv gem, koji je prvi teniser sveta uz veliki napor uspeo da osvoji i izjednači na 3:3.

Delovalo je da će meč ponovo ići ka taj-brejku, ali je Šapovalov podlegao pritisku i dozvolio Novaku da mu oduzme servis i sa vođstvom od 6:5 stigne na gem do vođstva od 2:0 u setovima.

Šapovalov se i u trećem setu osilio na Novakov servis stigavši do brejk-lopte u drugom gemu, ali kao više puta tokom meča to nije uspeo da iskoristi.

Bio je to uzbudljiv gem, koji je potrajao duže od prosečnih, ali je Novak uprkos velikim naporima uspeo da ga dobije.

Ništa manje uzbudljiv nije bio ni naredni gem u kojem je malo falilo da Novak dođe do brejka i praktično reši meč, ali je Šapovalov pokazao zube i uspeo da odbrani servis. 

Vrhunac ovog seta bio je brejk koji je Novak uzeo pri rezultatu 5:5, čime mu je samo ostao servis do plasmana u finale, a to je rutinski iskoristio i otišao u sedmo finale Vimbldona, gde će u nedelju od 15 sati igrati protiv sjajnog Italijana Matea Beretinija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke