Šapovalov preznojio Nadala, Rafa teškom mukom do četvrtfinala Rima

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 13.05.2021.
17:40
Izvor: Sportske.net

Kanađanin propustio meč loptu.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Jedan od najboljih tenisera današnjice Rafael Nadal, teže nego što je iko mogao da zamisli, plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Rimu pošto je u tri seta bio bolji od Kanađanina Denisa Šapovalova, slaveći rezultatom 3:6, 6:4, 7:6 (7:3).

Šapovalov je poveo u setovima posle nepunih sat vremena igre, a poslebno je impresivan bio na startu meča, gde je oduzeo brejk Nadalu u prva dva gema na Rafin servis.

Nadal je uspeo da se trgne sredinom seta i nagovesti povratak, ali je do kraja izgubio još jedan gem na svoj servis i zasluženo ušao za zaostatkom u nastavak meča.

U drugom setu Šapovalov je nastavio da svira po notama s početka prvog, povevši sa ubedljivih 3:0. A onda je došao do izražaja kvalitet Nadala, koji mu je lako oduzeo dva naredna servisa i preokrenuo rezultat.

Imao je priliku da mu oduzme i treći brejk, ali se 13 godina mlađi Kanađanin nije predavao, što je bilo dovoljno, samo da odloži Nadalovo izjednačenje u setovima.

U trećem setu delovalo je da je Šapovalov blizu pobede kada je poveo sa 3:1, međutim Nadal mu je već u narednom gemu uzvratio brejk i uzbrzo stigao do izjednačenja.

Sve je išlo ka taj-brejku, a lepu priliku da pobedi Šapovalov je propustio na Nadalov servis pri vođstvu u gemovima od 6:5 i 40:30 u 11. gemu.

Na kraju se i ušlo u taj-brejk u kojem se bolje snašao Nadal. Rafa je munjevito poveo sa 4:1, pa sa 6:2 i na kraju i do konačnih 7:3.

Nadal će u borbi za polufinale igrati protiv boljeg iz meča Aleksandra Zvereva i Keija Nišikorija, čiji meč je trenutno u toku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke