Šapovalovu maratonska borba, on je Novakova prepreka za finale!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.07.2021.
17:39
Izvor: Sportske.net

Maratonska borba danas rešena u pet setova.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Nedugo pošto je Novak Đoković rutinski savladao Martona Fučovića sa 3:0, plasman u polufinale Vimbldona izborio je i kanadski predstavnik Denis Šapovalov koji će biti Novakov rival u narednoj rundi takmičenja.

Šapovalov je danas u četvrtfinalu savladao ruskog predstavnika Karena Hačanova rezultatom 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4.

Prvi set je rešen brejkom Šapovalova u devetom gemu, kada je Kanađanin poveo sa 5:4, posle čega je na svoj servis ''overio'' osvajanje seta.

Na odgovor Hačanova se nije dugo čekalo, Rus je silovito započeo drugi set, poveo je sa 4:0, posle čega Šapovalovu nije bio dovoljan jedan brejk da najavi preokret. Hačanov je zadržao prednost i dobio drugi set sa 6:3.

Treći set je ličio na prvi, igralo se gem za gem, a onda je usledio odlučujući brejk, međutim ovoga puta u režiji Hačanova, koji je poveo sa 6:5, a u narednom gemu najpre spasio brejk-loptu, pa iskoristio prvu set-loptu za 7:5 i vođstvo 2:1 u setovima.

To ne samo da nije obeshrabrilo levorukog Šapovalova, nego je Kanađanin uspostavio potpunu dominaciju u četvrtom setu tokom kog je Hačanovu prepustio samo jedan gem.

Meč je tako ušao u peti, odlučujući set, što je Hačanovu bio drugi uzastopni maratonski meč, pošto je u prethodnoj runidi savladao Kordu posle pet setova.

Ovoga puta mu to nije uspelo, ponestalo mu je energije u finišu meča. Šapovalov je u devetom gemu stigao do prvog brejka u ovom setu, a onda na svoj servis je stavio tačku na ovaj meč koji je trajao tri i po sata.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke